Spring naar inhoud

Home

26/08/2009

Op de video-site Youtube is sinds mei van dit jaar de film “Home” te zien. De film laat de mooiste plekken op aarde zien. Natuur waarin dieren van allerlei soorten leven. Moeder aarde op haar best.

Echter is de film geen afspiegeling van hoe de aarde er voorstaat op milieugebied. De film is een waarschuwing.
Volgens wetenschappers hebben we nog maar een krappe tien jaar de tijd om onze manier van het gebruik van energie- en andere natuurlijke grondstoffen te veranderen. De aarde is anders gedoemd om leeg te raken van deze grondstoffen. Het einde van de wereld komt dan in een rap tempo dichterbij.

Tien jaar lijkt best een lange tijd. Echter zal er nog veel moeten worden gedaan om energiebronnen die niet gebruik maken van natuurlijke grondstoffen rendabel te maken. Op dit moment leveren alle zonnepanelen, windturbines, waterkrachtcentrales en alle andere vormen van duurzame energieopwekking niet voldoende energie om alle vervuilende vormen en natuurlijke grondstoffen uitputtende vormen te vervangen.

Met deze film in het achterhoofd een mooie uitdaging voor de komende gemeenteraadsverkiezingen om in te zetten op duurzaamheid.

Werk aan de winkel dus!

Voor iedereen die de film nog niet heeft gezien, hierbij de flim “Home”.

Indien de link niet werkt (geeft melding dat wegens auteursrechten niet afgespeeld kan worden) klink dan hier.

No comments yet

Plaats een reactie