Spring naar inhoud

Het koningshuis

09/10/2009

Afgelopen dagen is er weer druk gedebateerd over het koningshuis en de kosten hiervan. De discussie werd aangezwengeld door het vastgoedproject die onze kroonprins in Mozambique. De kroonprins bouw hier een aantal villa’s, maar wil hier geen beveiliging hebben. De overheid is verplicht de beveiliging te regelen en heeft berekend dat de beveiliging 3 keer zo duur zal zijn dan normaal. Ook de toelage die het koningshuis ontvangt staat wellicht ter discussie. In tijden van recessie zou het normaal moeten zijn als het koningshuis ook een lagere toelage zou krijgen. Samen het recessieleed delen. Helaas lijkt het erop dat dit niet gaat gebeuren. Het staat zelfs niet ter discussie.

Ik ben van mening dat dit soort zaken wel degelijk ter discussie gesteld moeten worden.

Graag hoor ik ook jullie mening over dit onderwerp. Moet de toelage van het koninklijk huis in tijden van recessie ook worden aangepakt of niet?

One Comment leave one →
  1. 10/10/2009 12:34

    Het Koningshuis zou een voorbeeldfunctie hebben. Prima! Als we dan bezwaar maken tegen een tweede (derde of vierde) huis in Mocambique, dan moeten we ook bezwaar maken tegen de tweede, derde en vierde huizen van rijke Nederlanders overal in de wereld en als we bezwaar maken tegen de verre vliegreizen, dan moeten die bezwaren niet alleen voor de koninklijke familie gelden, maar voor alle Nederlanders. Stoppen met backpacken in Australië of Nieuw Zeeland. Weg met de zonvakanties in Florida, Thailand of Midden-Amerika.
    Rijke wereldburgers hebben een bepaalde leefstijl en de koninklijke familie hoort daarbij en dat er dure beveiliging nodig is, dat is niet de schuld van de koninklijke familie (noch van een president of een paus), maar van de idioten in de wereld, die door haat verblind aanslagen plegen. Dan zijn er ook nog die mensen, waar de bovenkamer gestoord is.
    Pas dus op met het stemming maken tegen het koningshuis. We weten helaas niet hoe die man in apeldoorn tot zijn daad is gekomen, maar helaas werden onschuldige toeschouwers het slachtoffer. Dat was de teneur van mijn column na de aanslag in Apeldoorn.

Plaats een reactie